De wandelingen

De Werkspoor wandeling is een beleving met altijd wel een verrassende ontmoeting. Leuk om te doen met collega’s, vrienden of familie. Heb je interesse in de rafelranden van Utrecht West, in creatieve  broedplaatsen, graffetie,  duurzaamheid, circulaire bouw, bijzondere horeca-gelegenheden en kunst in de openbare ruimte?  Dan ga je vast genieten van een wandeling door het werkspoorkwartier.  

Creatieve en duurzame broedplaatsen

Van 12.00 tot 17.00 uur.

Vanaf station Zuilen wandelen we naar het Hof van Cartesius, een circulair gebouwde werkplek voor creatieve en duurzame ondernemers. We lunchen bij eetcafe Warmoes. Na de lunch is er gelegenheid om te dwalen door het Hof. Vervolgens wandelen we langs Coffeeshop Colorado, de Vlampijp-ateliers de Werkspoorfabriek naar de Werkspoorkathedraal. We drinken iets in Werkspoorcafé de Leckere. Via de Werkspoor-campus wandelen we naar de Havenloods, een levendige locatie van kunstenaars en creatieve ondernemers. Bij de Nijverheid bezoeken we het Zandpad-museum. In NAR cafe der kunsten, nemen we een kijkje in de galerie en sluiten de dag af met een drankje.

Graffiti & muurschildering

Van 14.00 tot 17.00 uur.

We wandelen vanaf station Zuilen door de Bloemenbuurt naar de Tweede Daalsedijk. Daar bekijken we de 'Treinen' van de Verfdokter en de 'Bloemen' van de tattoo-artist Roald van den Broek. Op de Amsterdamsestraatweg bekijken we de beroemde boekenkast van JanisdeMan.
Bij Sultan’s Baklava pauzeren we voor een kopje thee/ koffie en kun je genieten van de lekkerste Baklava van Utrecht. We beëindigen de wandeling bij de Nijverheid, een plek waar kunstenaars kunnen experimenteren en exposeren, en bezoekers inspireren.
Het is 7 minuten lopen naar het beginpunt Station Zuilen.


Sexy met een snufje cultuur

Van 14.00 tot 16.00 uur.

We wandelen vanaf station Zuilen naar de grootste seksshop van de Benelux: ‘Miranda XXL’ op de Amsterdamsestraatweg. Vervolgens lopen we door het Julianapark. Aangelegd in 1903 door firma Copijn, in opdracht van de familie Kol. We lopen langs de coffeeshop 'Colorado'. Met een ID kunnen we binnen een kijkje nemen. We wandelen langs de Vlampijpateliers, Werkspoorfabriek, Werkspoorkathedraal en in het Werkspoorcafé strijken we neer op het terras. Daarna bezoeken we het Zandpad-museum bij de Nijverheid. Wil je de wandeling verlengen met een overnachting in een boot?
In de industriehaven zijn 5 zandpad boten te huur bij airB&B.

Werkspoorwandeling op maat


Met een wandeling ‘Op maat’ geef je zelf aan wat je wil zien n het Werkspoorkwartier en/ of op de Amsterdamsestraatweg.
We maken samen een programma, waarin jij je accenten kunt aangeven. Kijk voor je keuzes bij de hotspots : werkspoor-hotspots, graffiti, exposities, kunst, circulaire broedplaatsen, winkelen op de Amsterdamsestraatweg en in het Hof van Cartesius.

Denk na op welke van de zeven terrassen/ cafés, restaurants je wil lunchen of iets drinken. Klik op onderstaande link om alle hotspots te bekijken.
In overleg maken we samen een wandeling op maat.

De wandelingen

De Werkspoorkwartier wandeling is een beleving met altijd wel een onverwachte ontmoeting. Leuk om te doen met collega’s, vrienden of familie. Heb je interesse in de rafelranden van Utrecht West, in creatieve broedplaatsen, graffetie, duurzaamheid, circulaire bouw, bijzondere horeca-gelegenheden en kunst in de openbare ruimte?  Dan ga je vast genieten van een wandeling door het Werkspoorkwartier.

Creatieve en duurzame broedplaatsen

Van 12.00 tot 17.00 uur.

Vanaf station Zuilen wandelen we naar het Hof van Cartesius. Een circulair gebouwde werkplek voor creatieve en duurzame ondernemers. We lunchen bij het eetcafe Warmoes. Na de lunch is er gelegenheid om te dwalen door het Hof en winkeltjes te bezoeken. Vervolgens wandelen we langs de coffeeshop 'Colorado', de 'Vlampijp-ateliers', en de 'Werkspoorfabriek' naar de 'Werkspoorkathedraal'. We drinken iets in het Werkspoorcafé de Leckere. Via de Werkspoor-campus wandelen we naar de 'Havenloods', een levendige locatie van kunstenaars en creatieve ondernemers. Bij de Nijverheid bezoeken we het Zandpad-museum. Bij cafe Nar der kunsten nemen we een kijkje in de galerie en sluiten de dag af met een drankje

Graffiti & muurschildering

Van 14.00 tot 17.00 uur.

We wandelen vanaf station Zuilen door de Bloemenbuurt naar de Tweede Daalsedijk. Daar bekijken we de 'Treinen' van de Verfdokter en de 'Bloemen' van de tattoo-artist Roald van den Broek. Op de Amsterdamsestraatweg bekijken we de beroemde boekenkast van JanisdeMan. Bij Sultan’s Baklava pauzeren we voor een kopje thee/ koffie en kun je genieten van de lekkerste Baklava van Utrecht. We beëindigen de wandeling bij de Nijverheid, een plek waar kunstenaars kunnen experimenteren en exposeren, en bezoekers inspireren.
Het is 7 minuten lopen naar het beginpunt Station Zuilen.

Sexy wandeling met een snufje cultuur

Van 14.00 tot 16.00 uur.
We wandelen vanaf station Zuilen naar de grootste seksshop van de Benelux: ‘Miranda XXL’ op de Amsterdamsestraatweg. We lopen door het Julianapark, het oudste park in Utrecht. Aangelegd in 1903. We lopen langs de coffeeshop 'Colorado'. Met een geldige ID kunnen we binnen een kijkje nemen. We wandelen langs de Vlampijpateliers, Werkspoorfabriek en Werkspoorkathedraal. Bij het Werkspoorcafé drinken we iets. Daarna bezoeken we het Zandpad-museum bij de Nijverheid. Wil je deze wandeling verlengen met een overnachting in een Zandpad boot?
In de Industriehaven zijn 5 zandpad boten te huur via airB&B

Werkspoorwandeling op maat

Zoek je voor collega’s, vrienden of familie een leuke activiteit? Met een wandeling ‘Op maat’ geef je zelf aan welke plekjes je in het Werkspoorkwartier en/ of op de Amsterdamsestraatweg wil ontdekken. We maken samen een mooi programma, waarin jij je accenten kan aangeven: werkspoor-hotspots, graffiti, exposities, kunst, circulaire broedplaatsen, winkelen op de Amsterdamsestraatweg en het Hof van Cartesius. Geef ook aan op welke van de zeven terrassen/cafés, restaurants je eventueel wil lunchen of een hapje, drankje wil doen.
Klik op onderstaande link om de mogelijkheden te bekijken. In overleg maken we samen een wandeling op maat.

Nieuw! Open inschrijving Werkspoorkwartier wandeling

Op 18 mei organiseer ik een Werkspoorkwartier wandeling. Deze keer kan je je ook individueel aanmelden.
We gaan de creatieve broedplaatsen bezoeken en genieten van de graffiti en kunst in de openbare ruimte.
We bezoeken het Hof van Cartesius. De leuke winkeltjes in het Hof zijn op 18 mei open.
Ook de geschiedenis van het Werkspoor is onderdeel van het programma. 

Nieuw! Open inschrijving Werkspoorkwartier wandeling

Op 18 mei organiseer ik een Werkspoorkwartier wandeling. Deze keer kan je je ook individueel aanmelden. 
We gaan de creatieve broedplaatsen bezoeken en genieten van de graffiti en kunst in de openbare ruimte.
We bezoeken het Hof van Cartesius. De leuke winkeltjes in het Hof zijn op 18 mei open.
Ook de geschiedenis van het Werkspoor is onderdeel van het programma.