Het Werkspoor
kwartier...

Is het gebied tussen de Cartesiusweg en het Amsterdam Rijnkanaal. In dit gebied stonden tot in de jaren ‘70 veel fabrieken. In 1913 vestigde Werkspoor de productie van spoorrijtuigen, bruggen en staalconstructie zich op het industrieterrein Cartesius. Om de 6.000 werknemers te huisvesten ontstond de wijk Elinkwijk en de Lessepsbuurt. De Werkspoorkathedraal is een van de weinige hallen uit de Werkspoortijd die bewaard zijn gebleven.
In het Werkspoorkwartier van nu vind je bijzondere horeca gelegenheden, sportscholen, autobedrijven, fietsenmakers, kantoren, circulaire ondernemers, creatieve broedplaatsen en ICT bedrijven. Er werken honderden ambachtslieden, kunstenaars en muzikanten. 

Het Werkspoor-
kwartier

Het Werkspoorkwartier is het gebied tussen de Cartesiusweg en het Amsterdam Rijnkanaal. In dit gebied stonden tot in de jaren ‘70 veel fabrieken. In 1913 vestigde de productie van bruggen, spoorrijtuigen en staalconstructies zich op het industrie-terrein Cartesius. Om de 6.000 werknemers te huisvesten ontstond de wijk Elinkwijk en de Lessepsbuurt.
 
De Werkspoorkathedraal is een van de weinige hallen uit de Werkspoortijd die bewaard zijn gebleven.
 
In het Werkspoorkwartier van nu vind je bijzondere horeca gelegenheden, sportscholen, autobedrijven,  fietsenmakers, kantoren, circulaire ondernemers en ICT bedrijven. Er werken honderden ambachtslieden, kunstenaars en muzikanten. 
 
Het Werkspoorpad is een wandelrondje van 2,5 km door het Werkspoorkwartier. Het pad verbindt de geschiedenis met de nieuwe circulaire economie, kunst en creatieve broedplaatsen.