Het Werkspoor
kwartier...

Is het gebied tussen de Cartesiusweg en het Amsterdam Rijnkanaal. In dit gebied stonden tot in de jaren ‘70 veel fabrieken. In 1913 vestigde Werkspoor de productie van spoorrijtuigen, bruggen en staalconstructie zich op het industrieterrein Cartesius. Om de 6.000 werknemers te huisvesten ontstond de wijk Elinkwijk en de Lessepsbuurt. De Werkspoorkathedraal is een van de weinige hallen uit de Werkspoortijd die bewaard zijn gebleven.
In het Werkspoorkwartier van nu vind je bijzondere horeca gelegenheden, sportscholen, autobedrijven, fietsenmakers, kantoren, circulaire ondernemers, creatieve broedplaatsen en ICT bedrijven. Er werken honderden ambachtslieden, kunstenaars en muzikanten. 

Het Werkspoor-
kwartier

Het Werkspoorkwartier is het gebied tussen de Cartesiusweg en het Amsterdam Rijnkanaal. In dit gebied stonden tot in de jaren ‘70 veel fabrieken. In 1913 vestigde de productie van bruggen, spoorrijtuigen en staalconstructies zich op het industrie-terrein Cartesius. Om de 6.000 werknemers te huisvesten ontstond de wijk Elinkwijk en de Lessepsbuurt.
 
De Werkspoorkathedraal is een van de weinige hallen uit de Werkspoortijd die bewaard zijn gebleven.
 
In het Werkspoorkwartier van nu vind je bijzondere horeca gelegenheden, sportscholen, autobedrijven,  fietsenmakers, kantoren, circulaire ondernemers en ICT bedrijven. Er werken honderden ambachtslieden, kunstenaars en muzikanten. 
 
Het Werkspoorpad is een wandelrondje van 2,5 km door het Werkspoorkwartier. Het pad verbindt de geschiedenis met de nieuwe circulaire economie, kunst en creatieve broedplaatsen. 
 

Wandel met mij op 30 Maart

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Wandel met mij op 30 Maart

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is.